9A1RBZ - sekcija Hrvatskog DX kluba

 

Članovi Hrvatskog DX kluba su u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića osnovali radioamatersku sekciju. U školi se nalazi radioamaterska postaja te su postavljene antene. Sve to učenicima omogućava aktivno sudjelovanje u radioamaterskim aktivnostima. Prolaze edukacije za radioamatere operatore te nakon položenog radioamaterskog ispita ostvaruju mogućnost da uz pomoć školske radiopostaje uspostavljaju kontakte sa svojim istomišljenicima širom svijeta.   
   
Vijesti iz 9A1RBZ .....
 

Kao i prethodnih godina Hrvatski DX klub je organizirao tečaj za radio amatere u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Zagreba. Ovog puta to su bila dva tečaja – tečaj za radioamatera P razreda i tečaj za radio amatera A razreda. Polaznici tečaja za P razred su bila 33 učenika

drugih razreda a tečaj za A razred je pohađalo 7 učenika trećih i četvrtih razreda škole, koji su prethodnih godina položili ispit za radio amatera P razreda i bili su aktivni na amaterskoj postaji postavljenoj u školi – 9A1RBZ. Tečaj je vodio Nikša, 9A5W.

U subotu 05. prosinca 2016. pred ispitnim povjerenstvom u sastavu Zdenko-9A2HI, Nikša-9A5W i Kruno-9A5C ispit za P razred je položilo 27 učenika, a za A razred 4 učenika. Novi mladi operatori P razreda uskoro će započeti će radom na 9A1RBZ uz mentorstvo Emila, 9A9A  i Nikše 9A5W te njihovih starijih kolega iz prve generacije mladih radio amatera iz Tehničke škole Ruđera Boškovića (2012. godina) a koji su sada studiraju i radio amateri su A razreda te aktivno rade u natjecanjima kao dio ekipe 9A1A.

   

SCC RTTY CHAMPIONSHIP - 2015

Mlada školska ekipa je tijekom trajanja radioamaterskog kampa 2015 godine sudjelovala u natjecanju SCC RTTY SHAMPIOSHIP. rezultati natjecanja su objavljeni, a certifikat govori sve o njihovom uspjehu.