UBA DX Contest (SSB) 2018

Ekipa mladih članova Hrvatskog DX kluba, bivših i sadašnjih učenika tehničke škole Ruđera Boškovića 27. i 28. siječnja 2018. sudjelovala je u međunarodnom radio amaterskom natjecanju pod nazivom „UBA DX Contest – SSB“. Natjecanje je bilo u organizaciji belgijske nacionalne radioamaterske udruge Royal Belgian Amateur Radio Union (UBA). Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radio amaterskih veza, naročito sa postajama iz što više država EU, te belgijskih provincija. Učenici su sudjelovali u kategoriji „više operatora“. Bila je upotrijebljena radio amaterska pozivna oznaka 9A1RBZ koja je dodijeljena za rad učenika radio amatera u školi, a u cilju što boljeg rezultata radilo se iz sjedišta Hrvatskog DX kluba u Domu Tehnike na Jarunu.  Kako su prošle godine sudjelujući u tom natjecanju osvojili 1. mjesto u svijetu, cilj je bio ponoviti taj uspjeh. Ekipa (na slici) je radila u sastavu Damjan Sirovatka-9A5CDS, Ivan Trlin-9A3EFD, Emil Unger-9A5AEU, Petar Papoči-9A7PP, Aron Petar Šprihal-9A7ROR, Domagoj Žanić-9A7RA, Luka Kljajić-9A5CLK, Luka Pranjić-9A5CPL i Dario Meštrović-9A5GTX  Tijekom natjecanja ostvareno je 1.037 veza. Komunicirali su sa radioamaterima sa svih kontinenata, a sukladno propozicijama natjecanja ostvaren je i značajan broj veza s radioamaterima iz država članica Europske unije te Belgije.  Prema broju ostvarenih veza i usporedbe sa ostalim ekipama, ponovo očekujemo vrhunski plasman.Sukladno propozicijama dnevnik rada se šalje organizatoru u Belgiju. Rok prijave rezultata je 14 dana, te nakon toga slijedi kontrola od strane povjerenstva Belgijskog radioamaterskog saveza. Konačni rezultat i plasman u kategoriji “više operatora” neće biti poznat prije sredine godine. Toliko čekanje je posljedica toga što će svoje rezultate prijaviti oko tisuću radioamatera, a obzirom da je provjera podataka vrlo temeljita, zato je i toliko vrijeme čekanja za konačni rezultat.

 

 

UBA DX Contest (SSB) 2017

Mladi radioamateri članovi Hrvatskog DX kluba i učenici  Tehničke škole Ruđera Boškovića ponovo svjetski prvaci  u radioamaterskom UBA natjecanju. Ekipa sastavljena od sadašnjih i bivših učenika škole:

Mihaela Šišul,9A7MIM, bivša učenica škole, Domagoj Žanić –9A7CDZ , učenik 4H razreda, Marina Kuran -9A5CKM, bivša učenica škole, Luka Pranjić –9A5CPL, učenik 4M razreda, Luka Klajić – 9A7CLK, učenik 3N razreda, Dario Meštrović – 9A5GTX, učenik 2H razreda, Aron-Petar Šprihal – 9A7ROR, učenik 2F razreda,  Filip Vulama-9A5MON,  učenik 2H razreda 

je  sudjelovala u radioamaterskom natjecanju u organizaciji Belgijske nacionalne radioamaterske udruge –  „UBA“ . Natjecanje je održano 28 i 29 siječnja ove godine, način rada je bila radiotelefonija te se pod pozivnom oznakom 9A1RBZ  radilo s lokacije klubskih prostorija Hrvatskog DX kluba na Jarunu. UBA  je objavila službene rezulate i višegodišnje sudjelovanje ekipe 9A1RBZ u ovom natjecanju ove godine okrunjeno je najvećim uspjehom : PRVO mjesto na svijetu u plasmanu SVIH sudionika u kategoriji više operatora.

 

UBA DX Contest (SSB) 2015 

Mladi članovi Hrvatskog DX kluba  sudjelovali u međunarodnom radio amaterskom natjecanju 

Ekipa mladih članova Hrvatskog DX kluba koji su i učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića 31.siječnja i 1. veljače sudjelovali su u međunarodnom radio amaterskom natjecanju pod nazivom „UBA DX Contest – SSB“. Natjecanje je bilo u organizaciji belgijske nacionalne radioamaterske udruge Union Belge des Annonceurs – Unie van Belgische Adveerteerders  (UBA). Cilj natjecanja je bio da se u zadanom terminu od 24 sata uspostavi što više radio amaterskih veza, naročito sa postajama iz što više država EU, te belgijskih provincija. Učenici su sudjelovali u kategoriji „više operatora“. Bila je upotrijebljena radio amaterska pozivna oznaka 9A1RBZ koja je dodijeljena za rad učenika radio amatera u školi, a u cilju što boljeg rezultata radilo se iz sjedišta Hrvatskog DX kluba u Domu Tehnike na Jarunu.  Kako su prošle godine sudjelujući u tom natjecanju osvojili u istoj kategoriji :

  • treće mjesto na svijetu,  

  • treće mjesto u Europi

  • drugo mjesto među postajama iz država -  članica  EU prvo mjesto u Hrvatskoj

cilj je bio ponoviti barem taj uspjeh. Ekipa je radila u sastavu Marija Šikić – 9A7MSM, Borna Bjelkanović – 9A5BBC, Petar Papoči – 9A5CPP (učenici četvrtih razreda) te Domagoj Žanić  - 9A3DGZ (učenik drugog razreda), a pridružio im se i njihov kolega 16-godišnji radioamater iz Austrije Florian Zwingl  - OE3FTA koji je prije nekoliko mjeseci  izrazio želju da radi kao dio naše ekipe jer za takav način rada  nema prigodu kod kuće. Tijekom natjecanja ostvareno je 1.480 veza. Komunicirali su s radioamaterima sa svih kontinenata, a sukladno propozicijama natjecanja ostvaren je i značajan broj veza s radioamaterima iz država članica Europske unije te Belgije. Uspoređeno s rezultatom iz prošle godine broj poena je za 30% veći. Zato se ponovo očekuje vrhunski plasman.

Sukladno propozicijama dnevnik rada se šalje organizatoru u Belgiju. Rok prijave rezultata je 14 dana, te nakon toga slijedi kontrola od strane povjerenstva Belgijskog radioamaterskog saveza. Konačni rezultat i plasman u kategoriji “više operatora” neće biti poznat prije sredine godine. Toliko čekanje je posljedica toga što će svoje rezultate prijaviti oko tisuću radioamatera, a obzirom da je provjera podataka vrlo temeljita,  zato je i toliko vrijeme čekanja za konačne rezultate.