Radi korištenja godišnjeg odmora kancelarija saveza neće raditi u periodu od 21. prosinca 2015. do 08. siječnja 2016. godine.

9A1RBZ Objavljeni su rezultati natjecanja SCC RTTY CHAMPIONSHIP 2015. Školska sekcija Hrvatskog DX kluba 9A1RBZ je tijekom trajanja radioamaterskog kampa koji organizira Zagrebački radioamaterski savez sudjelovala u natjecanju. O njihovom rezultatu možete pročitati ovdje.
9A1RBZ U subotu 05. prosinca u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića održan je ispit za radioamatere operatore A i P razreda. Više o tome možete pročitati ovdje.
  
Zagrebački radioamaterski savez planira dana 07. prosinca sa početkom u 18.00 sati održati ispit za radioamatere operatore A i P razreda. Ispit će se provesti u prostorijama saveza u Bulićevoj 14. Polaganju ispita mogu pristupiti osobe koje su pohađale tečaj ZARS-a koji je započeo 12. listopada 2015. 
9A1RBZ U sklopu kampanje Agencije za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod naslovom „9. tjedan cjeloživotnog učenja – dobro je učiti“ Agencija je dodijelila priznanja učenicima Tehničke škole Ruđera Boškovića. Više o tome pročitajte ovdje.
U ponedjeljak 12. listopada sa početkom u 19.00 sati, u Bulićevoj 14 započinje početnički tečaj za radioamatere operatore 'P' razreda. Po završetku tečaja organizirati će se ispit za P razred. Prilikom prijave kandidati dostavljaju podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, datum i mjesto rođenja, OIB, broj mobitela i naziv radiokluba ako je kandidat učlanjen u neki klub. Prijave se šalju na E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U utorak 06. listopada sa početkom u 18.30 sati Zagrebački radioamaterski savez će za članove ZARS-a organizirati tečaj na temu računalnih mreža i njihovih primjena u radioamaterizmu. Tečaj će se provoditi u prostorijama saveza u Bulićevoj 14. Molim zainteresirane da svoje prijave dostave na E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 02. listopada.
Zagrebački radioamaterski savez će od 26.08. do  02.09.2015. organizirati radioamaterski kamp za mlade radioamatere. Kamp će se provesti na natjecateljskoj lokaciji Hrvatskog DX kluba na Kozjači.   
Radi korištenja godišnjeg odmora kancelarija Zagrebačkog radioamaterskog sveza neće raditi u periodu od 20.07.2015. do 14. 08. 2015.
U ponedjeljak 25. svibnja, sa početkom u 19.00 sati u prostorijama Zagrebačkog radioamaterskog saveza u Bulićevoj 14, za polaznike tečaja od 07. travnja, održati će se ispit za radio-operatore 'A' i 'P'  razreda.
Rezultate Otvorenog prvenstva Zagreba u ARG-u (PDF) možete preuzeti ovdje.
Redovna izvještajna skupština Zagrebačkog radioamaterskog saveza će se održati u prostorijama saveza u Bulićevoj 14, dana 05. svibnja 2015. godine sa početkom u 18.00 sati.
  Zagreb Radio Fest 2015 se planira održati 13. lipnja 2015. god. na Jarunu kod Doma tehnike. Sredstva prikupljena za provedbu ZRF 2015 ne omogućuju realizaciju u Boćarskom domu kako je planirano. 
  Prijave za ranije najavljeno održavanje Otvorenog prvenstva Zagreba u ARG-u za nedjelju, 10. svibnja 2015. godine se očekuju putem E-maila, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , najkasnije do 07. svibnja 2015.  Poziv možete preuzeti ovdje.
U Zagrebu je umrežen i aktiviran D-STAR repetitor 9A0DZG. Repetitor radi na frekvenciji 438.225 MHz (-7600 / 430.625 MHz), i za sada je u probnom radu. Repetitor je vidljiv u obje D-STAR internetske mreže, kao i na svim D-STAR kartama. Primjedbe na rad repetitora možete dostaviti na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  U utorak 07. travnja, sa početkom u 19.00 sati u prostorijama Zagrebačkog radioamaterskog saveza u Bulićevoj 14 započinje tečaj za radio-operatore 'P' razreda. Nakon završenog tečaja, za polaznike će se organizirati ispit koji se temelji na gradivu i propisima kako je objavljeno na web stranicama Hrvatskog radioamaterskog saveza (klikni na link).  Sve dopunske informacije se mogu dobiti putem E-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
  U subotu, 31. siječnja sa početkom u 10.00 sati u ZARS-u započinje napredna konstruktorska radionica na temu 'Mikrokontrolerski kontrolni modul za upravljanje i nadzor tranzistorskog lineara'. Prijave se primaju do četvrtka, 29. siječnja putem E-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
 

Otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u će se održati u nedjelju, 10. svibnja 2015. godine. ARG kalendar za 2015. godinu možete vidjeti na  http://arg.hamradio.hr/index.php/kalendar

9ANPH

Od 01. siječnja 2015. je putem WEB sučelja dostupna redizajnirana diploma Nacionalnih parkova Hrvatske. Više o Diplomi 'Nacionalni parkovi Hrvatske' pogledajte ovdje...