Zagrebački radioamaterski savez poziva zainteresirane učenike da se najkasnije do 23.10.2017. prijave za sudjelovanje u radioamaterskoj konstruktorskoj radionici na temu 'Preklapanje HF signala vakumskim preklopnicima B2B-1B'. Prijave molim dostaviti putem elektroničke pošte na E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  Jesenski tečaja za radioamatere operatore započinje 18. rujna 2017. sa početkom u 19.00 sati u Buićevoj 14, u prostorijama Saveza. Po završetku tečaja organizirati će se polaganje ispita za A i P razrede, a koji će se održati u ponedjeljak 20. studenog sa početkom u 18.00 sati. Svoje prijave kandidati dostavljaju najkasnije do 14. rujna putem E-mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..   

 9A1RBZ Mlada ekipa Hrvatskog DX kluba ponovo osvojila prvo mjesto u svijetu na UBA SSB natjecanju.  http://www.zars.hr/index.php/mladi-u-natjecanjima/ubassb2015mladi

Ovogodišnja Radioastronomska škola Zagrebačkog radioamaterskog saveza započinje u srijedu 13.09.2017. i traje do 20.09.2017. Aktivnosti će se provesti na Kozjači (na natjecateljskoj lokaciji Hrvatskog DX kluba), a polaznici škole mogu biti studenti sa položenim A ili P operatorskim razredom. Prijave studenata se očekuju najkasnije do 01.09.2017. na E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

U srijedu 23.08.2017. započinje četvrti po redu ZARS-ov Radioamaterski kamp za mlade koji će završiti 30.08.2017. Kamp će se održati na Kozjači (na natjecateljskoj lokaciji Hrvatskog DX kluba). Između ostalog u okviru kampa je predviđeno i sudjelovanje u SCC RTTY Contestu u kategoriji više operatora. Sudionici kampa mogu biti učenici osnovnih ili srednjih škola, obavezno sa položenim A ili P operatorskim razredom, a prijave učenika se očekuju najkasnije do 11.08.2017., na E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

   
Radioklub Hrvatska flora fauna će tijekom ljetnih školskih praznika sve do 01. rujna sudjelovati u programu 'Divlje ljeto zagrebačkog Zoo vrta'. Više o tome možete pronaći na linku:  https://www.zoo.hr/stranica/sezonski-programi/divlje-ljeto-u-zoo-vrtu 

 
Ovogodišnji Zagreb Radio Fest će se održati 09. i 10. lipnja na Jarunu. Više informacija o Zagreb Radio Fest-u možete pronaći ovdje.
Ove godine su prijavljeni izlagači:
 

A.R.I. - Associazione Radioamatori Italiani (Radio Club Colli Berici)

ASOCIJACIJA RADIOAMATERA U BOSNI I HERCEGOVINI – ARAuBiH

HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ  - HRS

ZAGRABAČKI RADIOAMATERSKI SAVEZ -  ZARS

ZAJEDNICA RADIOAMATERA HERCEG BOSNE – ZRHB

RADIOKLUB OK1KHL - Holice

ANICO Slovakia s.r.o.

ELZAS d.o.o.

ODAŠILJAČI I VEZE d.o.o.

TIPLON - TISKANE PLOČE

KENWOOD - HFC GRUPA

URED ZA UPRAVLJANJE U HITNIM SITUACIJAMA

MAR ELEKTRONIKA

MJERNE TEHNOLOGIJE d.o.o.

 

Za slučaj da posjetioci ZRF-a žele preko pojedinih tvrtki ili saveza nabaviti opremu, materijal ili drugo, kontakti su dostupni na njihovim web stranicama, te ih na taj način možete kontaktirati ili naručiti robu.  

  Zagrebački radioamaterski savez je u probni rad pustio čvor koji će zagrebačkim radioamaterima omogućiti spajanje u HamNet mrežu. Licencirani radioamateri koji su zainteresirani za spajanje, mogu  se javiti kancelariji ZARS-a.

  Rdioklub Hrvatska Flora Fauna je 13. i 14. svibnja proveo zanimljivu aktivnost. Više o tome pogledajte klikom na Aktivnosti mladih.
 

Otvoreno ARG prvenstvo Zagreba će se održati u subotu 06. svibnja. Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 03. svibnja na E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  Zagrebački radioamaterski savez po završetku tečaja za operatore organizira polaganje ispita za A i P razrede. Ispit će se održati u ponedjeljak 22. svibnja u Bulićevoj 14 sa početkom u 19.00 sati.
  Zagrebački radioamaterski savez organizira tečaj za radioamatere operatore 'P' i 'A' razreda.  Tečaj će započeti u ponedjeljak 20. ožujka 2017. u Bulićevoj 14, sa početkom u 19.00 sati. Svoje prijave kandidati mogu dostaviti do 16. ožujka na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prilikom prijave molimo kandidate da obavezno dostave sljedeće podatke: Ime i prezime, adresu stanovanja, datum i mjesto rođenja, operatorsku kategoriju (A ili P), broj telefona za kontakt te naziv radiokluba ukoliko su učlanjeni u neki klub. Po prijavi svakom kandidatu putem E-mal-a biti će dostavljena prijavnica za polaganje ispita.
  U okviru programa radioamaterske radioastronomije, u prostorijama Zagrebačkog radioamaterskog saveza u Bulićevoj 14, organizira se Okrugli stol na temu 'Radioamaterske satelitske komunikacije danas i sutra'. Aktivnost će se održati 21. veljače 2017. godine sa početkom u 18.30 sati, a aktivnost će voditi g. Željko-9A2EY.

Pozivamo zainteresirane učenike da se najkasnije do 27.01.2017. prijave za sudjelovanje u radioamaterskoj konstruktorskoj radionici na temu 'Mikrokontrolerske aplikacije'. Radionica se planira sredinom veljače, a praktična gradnja prototipa uređaja će se odabrati prema interesima polaznika. 

Također molimo sve odrasle radioamatere koji imaju interes za gradnje radioamaterskih pomagala kroz početničke ili napredne radioamaterske konstrukcije da se do kraja siječnja jave radi dogovora i planiranja aktivnosti. Prijave molim dostaviti putem elektroničke pošte na E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

YOTA Tijekom prosinca 2016. mlade ekipe Hrvatskog DX kluba (sadašnji i bivši učenici Tehničke škole Ruđer Bošković) su kroz program YOTA (Youngsters on the air), radeći iz sjedišta Hrvatskog DX kluba na Jarunu ostvarili 4865 radio-veza širom svijeta sa svim kontinentima.